Noćna Rika 2017 / 2018

SRK Rika sa zadovoljstvom predstavlja drugu sezonu projekta Noćna Rika. Radi se o serijalu utrka / druženja na području Rijeke i okolice koje se održavaju u večernjim satima i kombiniraju gradsko i trail trčanje. Noćna Rika je namijenjena svim trkačima i rekreativcima koji žele iskusiti čari trčanja po mraku.
Sezona 2017 / 2018 nam donosi 10 utrka na lokacijama u okolici Rijeke. Utrke će se kao i prošle godine održavati svaku drugu srijedu u večernjim satima.
Noćna Rika starta u Kastvu a ispis svih datuma i lokacija dolazi uskoro.
Detalji o svakoj utrci biti će pravovremeno objavljeni na stranicama SRK Rike kao i na Facebook stranici SRK Rike. Noćna Rika nije liga, svaka utrka je zaseban događaj i boduje se zasebno no evo nekoliko generalnih pravila:

  • Svaka Noćna Rika ima humanitarni karakter. Organizator mora u objavi navesti kamo će se donirati novac prikupljen od startnina. Učesnicima se predlaže donacija koja ujedno služi i kao startnina. Predložena donacija iznosi 10kn no želi li netko dati više biti ćemo zahvalni. Organizator ne zadržava novac od startnina za vlastite potrebe, osim eventualnih pokrivanja troškova organizacije, ali i to ne u cijelosti.
  • Organizator osigurava vodstvo kroz utrku za sve one koje to žele na način da imamo dva vodiča. Jedan “leteći” vodič biti će pri začelju kolone pomagati grupicama učesnika u snalaženju na stazi a drugi će biti na samom začelju i pratiti najsporije učesnike do cilja.
  • Organizator u objavi dostavlja i GPX log staze koju svi učesnici mogu koristiti.
  • Obavezna oprema za učesnike su čeona lampa i mobitel sa unešenim brojem organizatora. Bez te dvije stavke učesnici neće moći sudjelovati u utrci.
  • Učesnici trče na vlastitu odgovornost i mole se unaprijed da dobro procijene svoje mogućnosti i ukoliko nisu u stanju sami se snaći za vrijeme utrke, potraže pomoć jednog od vodiča.
  • Djeca ispod 12 god sudjeluju isključivo uz obaveznu pratnju odrasle osobe.

Pratite naše stranice za više detalja o svakoj utrci i – vidimo se u mraku!