Noćna Rika Opatija 2018

carmen_sylva

Prva novogodišnja Rika je prava mala poslastica. Idemo u gospodske krajeve, na staro šetalište Carmen Sylva u Opatiji.

Informacije

Datum: 10. 01. 2018.
Mjesto starta: Slatina, Opatija
Vrijeme starta: 19:00h
Startnina: Vidi pod “Humanitarna Noćna Rika”

Opis staze

staza počinje i završava iznad opatijske Slatine. Točnije, na početku starog šetališta Carmen Sylva i nastavlja se Opatijskom planinarskom obilaznicom do iznad Ičića. Otprilike točno iznad Ičića, staza traila prati stari i zaboravljeni put prema Veprincu. Radi se zapravo o stepenicama – to je kratki ali oštri učkarski uspon kojim vjerojatno više nitko ne ide. Šteta. Staza se potom vraća prema Opatiji, i to nekakvim starim makadamom koji naglo prelazi u singl trail koji potom prati uske putove sakupljača šparoga koji vode sve do ispod mjesta Slavići. Tu doslovno prolazimo kroz šparožinu! Nakon Slavića hvatamo još jedan stari i zaboravljeni planinarski put, ovog puta od Opatije prema Veprincu, s kojim se trail vraća na šetalište Carmen Sylva. Na toj dionici ima nešto downhilla.
Staza ima jako malo asfalta i uglavnom vodi zanimljivim i zaboravljenim stazama koje su u davnini ljudi koristili da bi spojili Učku s morem.

GPS log staze

Prilažemo GPS zapis staze i molimo vas da si skinete i instalirate na svoje pametne telefone ili pametne satove kako bi gubljenje u mraku sveli na minimum.

Molim vas, pročitajte osnovna pravila. Ta pravila vrijede za sve utrke u serijalu.

Humanitarna Noćna Rika

O detaljima donacija ćemo izvjestiti naknadno na našim Facebook stranicama.