48. Kastafski kros trči se 3. lipnja. Prijavi se i ti!

48. Kastafski kros trči se 3. lipnja. Prijavi se i ti - AK Rika
48. Kastafski kros ujedno je već 19. izdanje Memorijala prof. Zehrid Kadrić Zeko. Utrka starta u 10 h, sa starom i ciljem kod Gradske lože.

Kastafski kros jedna je od najdugovječnijih utrka u trčanju koja u subotu, 3. lipnja ima 48. izdanje, a održava se u sklopu jubilarnih 60. Kastavskih sportskih igara. 48. Kastafski kros ujedno je već 19. izdanje Memorijala prof. Zehrid Kadrić Zeko. Memorijal je je posvećen ovom velikom sportskom entuzijastu koji je postavio sportske temelje Kastva. Kastavski sportaši danas postižu zavidne rezultate… 

48. Kastafski kros trči se 3. lipnja. Prijavi se i ti 2 - AK Rika

Trkači mogu birati 8 km ili 13,5 km

Jedan od trofejnijih je i naš sportski kolektiva, Atletski klub Rika. Klub zadnjih godina organizira Kastafski kros, i to u želji da ga približimo svim trkačima. Neovisno o tome jesu li rekreativci ili teže sportskim rezultatima. 

I ove godine trkači mogu birati između dvije staze, od 8 km ili 13,5 km. Prijave na utrke otvorene su do 24. svibnja. Prijavi se i ti na 48. Kastafski kros putem naše web stranice. Također, na webu pročitaj više informacija o utrci.

Obje staze startaju u 10 sati, te zajednički isti start i cilj, a to je Gradska loža Kastva. Kros se trči po istom makadamu koji povezuje Kastav s mjestom Breza. Makadam je širok i tehnički nezahtjevan.

48. Kastafski kros trči se 3. lipnja. Prijavi se i ti 2 - AK Rika

Staze su valovitog karaktera, s čestim izmjenama kratkih, ali relativno strmih uzbrdica/nizbrdica. Stoga može predstavljati izazov u kondicijskom smislu. Označe su standardnim crveno-bijelim trakama, a na pojedinim mjestima sa strelicama. Na 4. i 6. kilometru bit će okrepe s vodom, a natjecatelje će posluživati volonteri AK Rike. Čaša neće biti. Pozivaju se stoga trkači da uzmu svoje bidone ili ekološke čaše. Budimo odgovorni prema prirodi!

48. Kastafski kros nudi i dvije dječje utrke

Makadam po kojem se trči Kastafski kros u lokalnim krugovima naziva se – do Breze. Među trkačima uživa kultni status. Jedan od većih izazova je istrčati dionicu Kastav – Breza – Kastav ispod jednog sata. Na tom makadamu uči se trčati, rade se ozbiljne pripreme za sportska natjecanja, podiže se trkačka forma, ali i stječu nova poznanstva i prijateljstva.

Važno je dodati da se u sklopu Kastafskog krosa održavaju još dvije utrke za dječje uzraste, od 1. do 4. razreda (500 metara) i od 5. do 8. razreda (1.000 metara). Školarci ne plaćaju startninu, ali je poželjno da se prijave ili da ih škola ili roditelji prijave na utrku na klupski e-maila info@rika.hr.

48. Kastafski kros trči se 3. lipnja. Prijavi se i ti 2 - AK Rika

Suorganizatori Kastafskog krosa su Grad Kastav i Turistička zajednica Kastva. Glavni sponzor utrke je Decathlon koji je pripremio vrijedne nagrade za najbrže u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Prijavi se za newsletter