Carnica ultra trail – Avantura koju ćete pamtiti cijeli život

Carnica ultra trail - Avantura koju ćete pamtiti cijeli život
Carnica ultra trail etapna je utrka, ali se ne proglašava pobjednik. Novac od startnine ide u humanitarne svrhe. Nešto kao naša Noćna Rika.

Carnica ultra trail je etapna utrka. Traje 4 dana. Etape su dugačke po oko 50 km svaka s cca 3.000 m visinske razlike. Što ispadne nešto manje od 200 km i 12.000 m elevacije.

Staze uglavnom prolaze po samoj granici između Italije i Austrije, odnosno po samom frontu Prvog Svjetskog rata.

Carnica ultra trail - Avantura koju ćete pamtiti cijeli život  - SRK Rika
Staze prolaze po granici Italije i Austrije

Piva ima u neograničenim količinama

Meni je ove godine bio 4 put da sam sudjelovao. Vraćam se jer me svaki put me iznova oduševljavaju staze, pogledi, spustevi, volonteri i natjecatelji. Slično je kao Noćne Rike po tome što nema proglašenja pobjednika i zapravo se ne natječemo.

Sav novac prikupljen od startnina i sponzora ide u humanitarne svrhe. Startnina je ove godine iznosila oko 230 €.

Meni je ove godine bio 4 put da sam sudjelovao

Za te šolde dobijete prijevoz stvari do svakog kampa koji volonteri podižu, spava se u njihovim šatorima. Treba se imati vlastiti karimat i vreću za spavanje. Volonteri poslužuju doručak prije svakog starta i večeru nakon etape. Dobijete i sendviče za ponijeti na etapu. Tuširanje je omogućeno nakon prve 3 etape, a hrabriji se mogu okupati i u obližnjim ledenim rječicama.

Carnica ultra trail je savršena prilika za pripreme

Najvažnije: poslije svake etape piva ima u neograničenim količinama. Utrka je timska i treba vas najmanje dvoje za tim. Trči se ili hoda se uglavnom svaki dan od 8 do 14 sati. Starta se u 6 ujutro, s iznimkom treće najduže etape kada se kreće u 5.

Carnica ultra trail - SRK Rika
Utrka je timska i treba vas najmanje dvoje

Carnica ultra trail je savršena prilika za visinske pripreme za sitne novčiće. Ako vam bude koja etapa previše, preskočite ju i organizator vas prebaci kombijem do sljedećeg kampa. Svatko tko može hodati u komadu 10 sati može završiti sve etape.

Svaki natjecatelj dobije gps lokator tako da organizator u svakom trenutku zna gdje se nalazite. Dakle, 5 dana vremena, 250 € i imate avanturu koju ćete pamtiti cijeli život.

Ako ne i duže.

SRK Rika
Svatko tko može hodati u komadu 10 sati može završiti sve etape
Carnica ultra trail - SRK Rika
Svaki natjecatelj utrke dobije gps lokator
Trči se ili hoda se uglavnom svaki dan od 8 do 14 sati

Prijavi se za newsletter