Drenova trail 2022 – Trči najljepši gradski trail

Drenova trail 2022
Šesto izdanje utrke u brdskom trčanju Drenova trail 2022 bit će održano u subotu, 16. srpnja, a organizator je Sportsko-rekreacijski klub Rika. 

Šesto izdanje utrke u brdskom trčanju Drenova trail 2022 bit će održano u subotu, 16. srpnja, a organizator je Sportsko-rekreacijski klub Rika. 

Radi se o jednom od najljepših gradskih trailova koji svake godine okuplja brojne trkače sa šireg riječkog područja. Tako će biti i ove godine, s obzirom na to da je dosad prijavljeno više od 100 trkačica i trkača. 

Drenova trail 2022 kao promocija park šume

Okupljanje i podjela startnih paketa za utrku predviđeno je u subotu od 7,30 sati na Cvetkovom trgu. Start utrke je 9, a proglašenje najboljih od 10.30 sati. Osigurana su prigodna priznanja za prva tri mjesta u ukupnoj ženskoj i muškoj konkurenciji.

Važno je naglasiti da se utrka održava u sklopu manifestacije Dani mjesnog odbora Drenova. Klub Rika se i ove godine zahvaljuje MO Drenova na pomoći u pripremi Drenova traila. Naime, Rika i Mjesni odbor zajedno su u ovom sportskom projektu još od njegovog prvog izdanja 2016. godine. Trail je upravo osmišljen da se sportskim događajem oplemene Dani Drenove, ali i da se dodatno promovira prelijepe predjele drenovske šume. 

Drenova trail 2022 - Trči najljepši gradski trail
Prvi Drenova trail održan je 16. srpnja 2016. godine

Deset km traila sa 400 m uspona

Pozivamo stoga sve trkače i trkačice, rekreativce i rekreativke da nam se i ove godine pridruže na šestom izdanju Drenova trailu u subotu, 16. srpnja. Čeka vas trail od 10 kilometara sa 400 metara uspona, a staza će za utrku biti adekvatno pripremljena i označena. Staza prolazi drenovskom šumom, Velim vrhom, Katarinom, Pulcem i Pašcem. Staza je srednje zahtjevna, trčljiva i zanimljiva. 

Na dijelovima se pruža prekrasan pogled na kanjon Rječine i na grad Grobnik. Veliki dio staze je u hladu. Osigurana je okrepa na stazi i na cilju, a natjecatelji koji uplate startninu u iznosu od 69 kuna do 4. srpnja dobit će i prigodnu majicu.

Apeliramo na sve sudionike da se pridržavaju preporučene opreme za natjecanja u organizaciji SRK Rike:

  • zviždaljka;
  • ruksak ili pojas oko struka;
  • bočicu ili mijeh (sa minimalno 0,5L tekućine na startu);
  • hrana (gel, čokoladica, energijska pločica…);
  • prva pomoć (minimalno 1 elastični zavoj, 1 prvi zavoj, 2 komprese, flasteri različitih veličina);
  • mobitel (upaljen, s napunjenim baterijama i memoriranim brojevima organizatora).

Natjecatelji se na Drenova trail 2022 mogu prijaviti putem službene web stranice SRK Rike.

Prijavi se za newsletter