Evadict torba za trail trčanje 10 litara – Recenzija

Evadict torba za trail trčanje 10 litara - Recenzija
Sveukupna ocjena je jako dobra. S obzirom na cjenovni rang, Evadict torba za trail je dobar izbor za početnika u trail trčanju.

Hidracijski prsluk bitna je komponenta u životu trail trkača. Služi nam ne samo za tekućinu i osobne stvari, već i za drugu dodatnu opremu koja je najčešće obvezna na natjecanjima. Hidracijski prsluk ili ruksak (svejedno) omogućava nam da trčimo sigurnije, da nismo ograničeni te da imamo praktički sve što name treba. U nastavku nekoliko odjeljaka o Evadict ‘torbi’ za trail trčanje kapaciteta 10 litara.

Ako vam nije poznato, Atletski klub Rika recenzije radi na temelju 5 (pet) elemenata te dodjeljuje ocjenu za svaku od njih. Zaključno se daje prosjek ocjena svih elemenata i u konačnici donosi (po našoj procjeni) realna ocjena. Valja napomenuti i da su naše recenzije u potpunosti neutralne te bazirane na vlastitoj procjeni, testiranju nekog proizvoda ili opreme te dosadašnjem iskustvu u ovom sportu.

Evadict torba za trail trčanje 10 litara - Recenzija 4

Funkcionalnost

Funkcionalnost je dakako najbitnija karakteristika.

Glede kapaciteta od 10 litara, više od 90% prostora okvirno ide u stražnji glavni odjeljak s patentom. Osobno mi ovo ne odgovara jer su ostali prostori zakinuti. Evadict torba za trail ima i prednje i stražnje džepiće, ali jako malo stvari stane u njih. Dakle, ako želim spremiti jaknu, morao bih skinuti ovaj prsluk, otkopčati patent…staviti tu neku jaknu u ruksak, zakopčati te opet se obući…. bilo bi odlično da je barem stražnji otvoreni džep malo širi. Moja sugestija – proširiti džepove s prednje strane, otvoriti širi prostor sa stražnje strane ispod glavnog džepa, a malo smanjiti taj glavni veliki prostor s patentom.

Materijal – lagan, prozračan, ugodan…. Ipak, jednom prilikom pohabao sam majicu na donjem stražnjem dijelu, a uzrok je upravo ovaj hidracijski prsluk. Majica je bila kratkih rukava i polusintetskog materijala…

Ocjena za funkcionalnost 5.5/10

Trajanje

Nisam primijetio da se ovaj prsluk počeo konkretno trošiti. Inače, malo tko bilježi sate korištenja kao npr. kilometre kod tenisica… Šavovi su vrlo čvrsti, kroz korištenje u razdoblju jedne jeseni + zime ništa se nije olabavilo niti rasparalo…

Ocjena za trajnost 7.5/10

Igled

Estetski izgled je prepoznatljiv jer je Evadict već itekako dobro brendirao ovu tamno srebrnu kombinaciju. Meni osobno jako diskretno i uočljivo. Lijepo…

Ocjena za izgled 7.5/10

Cijena

Cijena je itekako prihvatljiva. U trenutku kreiranja video zapisa po promotivnoj cijeni od 28 €. Što za reći nego čista desetka…

Ocjena za cijenu 10/10

Evadict torba za trail trčanje 10 litara - Recenzija

Ostalo

S prednje strane lako se fiksiraju sklopivi štapovi za trail….pri tome zapravo mislim na Z-štapove koji su namijenjeni trail trčanju. Štapovi za hiking ne dolaze u obzir ovdje (da ne bi bilo zabune). S prslukom dolazi i mijeh iako je u trčanju to više izišlo iz mode zbog (ne)praktičnosti. Imajmo dakle na umu – ako kupujemo ovaj ruksak, moramo dodatno izdvojiti i za bidone.

Ocjena za ostalo 7/10

Evadict torba za trail trčanje 10 litara - Recenzija

Evadict torba za trail – Zaključak

Sveukupna ocjena je jako dobra. S obzirom na cjenovni rang, ovo je dobar izbor za početnika u trail trčanju. Svakako preporučujemo veći kapacitet (jer sjetite se – postoji i onaj od npr. 5 litara)…. materijal je ugodan, ali treba biti malo oprezan s obzirom na potencijalno habanje odjeće (tj. majice). U prsluk stane mnogo stvari, ali ipak isključivo u taj glavni dio sa patentom. Neovisno o tome, ”value for money” ipak postoji.

Sveukupna ocjena 7.5/10

Prijavi se za newsletter