Josip Meštrić prvak Hrvatske u trčanju na 6 sati

Josip Meštrić prvak Hrvatske u trčanju na 6 sati - AK Rika
Josip Meštrić prvak Hrvatske u trčanju na 6 sati postao je na pojedinačnom i ekipnom prvenstvu u ultramaratonu, istrčavši 81,2 km u tempu 4:22 km/h.

Na pojedinačnom i ekipnom prvenstvu Hrvatske u ultramaratonu, koje je ovog vikenda održano u Zagrebu, član Atletskog kluba Rika Josip Meštrić postao je novi prvak Hrvatske u trčanju na 6 sati. Unutar predviđenog vremena, Josip je istrčao 81,2 kilometara u prosječnom tempu 4:22 minute po kilometru. 

Josip Meštrić prvak Hrvatske u trčanju na 6 sati - AK Rika
Član AK Rike Josip Meštrić prvak Hrvatske u trčanju na 6 sati

Natjecanje je održano pod okriljem Hrvatskog atletskog saveza, a u organizaciji Atletskog kluba Sljeme i Atletskog kluba Agram.  Na stadionu Mladost i oko njega, natjecatelji su radili krugove od 1.400 metara.

Josip Meštrić prvak Hrvatske u trčanju na 6 sati - AK Rika
Josip je za 6 sati istrčao 81,2 km

“Možda i najteža utrka ove sezone za koju se nisam pripremao, ali sam jako zadovoljan rezultatom! Oduvijek mi je cilj biti svestran sportaš, što se vidi i iz rezultata! Također, ovim rezultatom ostvario sam i A normu za Hrvatsku reprezentaciju! Drago mi je da sa zlatnom medaljom završavam odličnu sezonu”, kaže Josip Meštrić.

Josip Meštrić prvak Hrvatske u trčanju na 6 sati - AK Rika
Zasluženi odmor

Doista iz ovog mladog i perspektivnog trkača uspješna je natjecateljska sezona. 

Navedimo da je Josip Meštrić prvak Hrvatske u dugom trailu, pobjednik je Salomonove lige Golden Trail National za Hrvatsku, Sloveniju i Mađarsku, što ga je odvelo i na završnicu ovog prestižnog natjecanja u Italiju. Prije nekoliko dana postavio je novi rekord staze na 10. izdanju Transverzala Ivančice (38 km / 2.000 metara elevacije) koji sada iznosi 3 sata i 13 minuta. Josip Meštrić ujedno  je pobjednik prvog izdanja Adventskog traila Tri kastafska vrha u organizaciji AK Rika, čije se 2. izdanje održava u subotu, 16. prosinca.

Prijavi se za newsletter