Pavle Kruljac: Cilj je UTMB završiti ispod 24 sata

Pavle Kruljac Cilj je UTMB završiti ispod 24 sata 001 - AK Rika
Ako ostvarim taj rezultat bit ću zadovoljan nastupom bez obzira na plasman. Proteklih sezona to bilo vrijeme za plasman u prvih 30. Mislim da će ove godine to biti dovoljno za prvih 40.

Član AK Rike Pavle Kruljac 1. rujna u 18 sati u francuskom Chamonixu starat će najveću i najpoznatiju utrku na svijetu na duge distance, Ultra-Trail du Mont-Blanc. Pred njim je 171 kilometar planinskih staza, s 10.000 metara ukupne elevacije, koje preko Francuske, Italije i Švicarske okružuju Mont-Blanc.

Važno je naglasiti da UTMB2023. okuplja najbolje rangirane trail trkačice i trkače:

  • Jim WALMSLEY,
  • Mathieu BLANCHARD,
  • Pau CAPELL,
  • Courtney DAUWALTER,
  • Ruth CROFT…

Pavle je na završne pripreme u Francusku stigao u nedjelju, 20. kolovoza. Zamolili smo ga da nam prense dojmove i očekivanja od nastupa na UTMB2023.

Pavle Kruljac Cilj je UTMB završiti ispod 24 sata 002 - AK Rika
Pavle je na završne pripreme u Francusku stigao u nedjelju, 20. kolovoza
Pavle Kruljac Cilj je UTMB završiti ispod 24 sata 006 - AK Rika
Pogled na Chamonix…

Pavle Kruljac: Postoji i plan B…

“Prošao sam drugi i teži dio staze od Courmayeura do Chamonixa, u dva dana po 47 i 43 km sa 6.000 metara elevacija za nešto manje od 12 sati. Plan za tu dionicu u utrci je do 13 sati, ali vjerujem uz dobru taktiku u prvom dijelu utrke da mogu ponoviti vrijeme kao u treningu.

Nakon toga sam dobio crijevnu virozu koja me na jedan dan bacila u krevet, a još dva dana nakon toga sam bio slab pa nisam mogao odraditi planirane treninge tj.dionicu od starta do Les Contamines (31 km) i Les Contamines do Courmayeura (50 km), ali taj dio staze sam prošao već ranije pa nemam nepoznanica što se staze tiče.

Glavni cilj je utrku odraditi ispod 24 sata i ako ostvarim taj rezultat bit ću zadovoljan nastupom bez obzira na plasman, ali je proteklih sezona to bilo vrijeme za plasman u prvih 30. Mislim da će ove godine to biti dovoljno za prvih 40 s obzirom na to da je velika koncentracija trkača koji mogu trčati ispod 24 sata. Prema tome utrku sam podijelio u 4 dionice po 6 sati u kojima planiram prijeći od 40-45 kilometara.

Postoji i plan B kojem je cilj ostvarivanje čim višeg plasmana, a u tom slučaju postoje dvije dionice.

Prvi dio od starta do Courmayeur-a (82 km) za 10-10:30 sati s prolazom od 5:30-5:45 do Les Chapieux-a (51 km) te drugi dio od Courmayeur-a do cilja(90km) za 12-12:30 sati, s prolazom 16:30-17 sati do Champex Lac-a.

Pavle Kruljac Cilj je UTMB završiti ispod 24 sata 003 - AK Rika

Spreman sam i za opciju da utrka ne ide prema planu

Za sada je najava dobrih vremenskih uvjeta s temperaturama do 22-23 stupnja, ali se vrijeme u brdima može promijeniti u bilo kojem trenutku šta ima veliki utjecaj na konačni rezultat.

Sve smo logistički dobro razradili s naglaskom na energetski unos te bez velikog rizika u prvoj polovici utrke. Računam s će se visoki plasman loviti tek u posljednjih 40 kilometara i ako do tada budem strpljiv prema planu onda je sve moguće. Ciljevi su visoki i želim biti kompetitivan kroz cijelu utrku.

Treniram konstantno kroz cijelu godinu i u ovom se trenutku osjećam odlično i spremno. Mislim da sam učinio sve što je moguće u ovom trenutku da ostvarim postavljeni cilj. Spreman sam i za opciju da utrka ne ide prema planu i bez obzira na konačan rezultat utrku ću završiti.”

Pavle Kruljac Cilj je UTMB završiti ispod 24 sata 007 - AK Rika
Pavle Kruljac Cilj je UTMB završiti ispod 24 sata 005 - AK Rika
Pavle Kruljac Cilj je UTMB završiti ispod 24 sata 004 - AK Rika
Chamonix

Prijavi se za newsletter