Pavle odustao na 115. km UTMB-a – Tijelo je reklo ne!

Pavle odustao na 115. km UTMB-a - Tijelo je reklo ne!
U glavi sam bio jak, prisutan i priseban. Znam da sam dao svoj fizički maksimum! Ovog puta maksimum je bilo odraditi 115 km - Pavle Kruljac.

Nakon 115 km i 6.600 metara elevacije, član AK Rike Pavle Kruljac odustao je od UTMB2023. Član našeg kluba imao velika očekivanja od ove utrke. Što se dogodilo da je Pavle odustao na 115. km UTMB-a?

Pročitajte njegovu priču:

Kažu: Nije poraz izgubiti nego iz iskustva ništa ne naučiti. I u pravu su! Prije nego objasnim što se dogodilo zahvalio bih se svima na podršci, a posebno mojoj obitelji, prijateljima, mom prejakom support timu i sponzorima koji su mi omogućili da pristup utrci bude maksimalno profesionalan! Bez vas ne bi bilo moguće provesti projekt UTMB.

Utrka je krenula jako. Imao sam svoju strategiju i moguće “if-then” opcije. Znao sam koji tempo želim držati i tko će mi biti zec za orijentaciju.

Svi prolazi bili su malo brži od planiranog. Ali pratio sam osjećaj i stigao sam do Courmayeura za 10:10 sati. Slijedi 20 km staze na kojem se nalazi najviša točka utrke nakon koje slijedi duuuugi spust od 20km za koji smo planirali veći energetski za završni dio od Champex Laca gdje je dogovor bio da lovimo plasman. Malo po izlasku iz tranzicije upadam u krizu, ali je to očekivano… Ono šta nisam međutim očekivao je da se neću izvući. Do Arnouvaza (96 km) dolazim uz ozbiljne probleme na spustu. Ali još uvijek smo 20 minuta sporije od plana. Slijedi najteži uspon koji odrađujem jako teško. Ali znam da ide dugi spust na kojem ću se pokušati dobiti za nastavak.

Pavle odustao na 115. km UTMB-a - Tijelo je reklo ne 2!
Tijelo je reklo ne – Pavle odustao na 115. km UTMB-a

Na žalost to nije bilo tako… Jednostavno na spustu nisam mogao pretrčati niti metra. S teamom dogovaram da se nađemo u La Fouly-u do kojega sam hodao 3 sat kada smo odlučili da ne mogu nastaviti tako dalje i odustajem. Ljut sam na sebe jer ne znam što se dogodilo, ali tijelo je reklo NE. Na kontroli predajem bib i ovdje završavam svoju prvu UTMB utrku.

U glavi sam bio jak, prisutan i priseban, i znam da sam dao svoj fizički maksimum! Ovog puta maksimum je bilo odraditi 115 km i donijeti pravu odluku. Nije mi žao niti jednog trenutka provedenog u treninzima za utrku, i niti jednog trenutka na utrci. I danas bi napravio isto.

Sada slijedi odmor da se malo posložim, ali visoke ciljeve koje sam postavio pred sebe ostvarit ću prema planu…

Hvala vam svima na podršci koju mi pružate i na riječima podrške.

Prijavi se za newsletter