PH u kratkom trailu 2024. – Meštrić prvak, Rika treća

PH u kratkom trailu 2024. održano je na dionici Ivanec - Novi Marof. Postignuti rezultati na utrci ispunili su klupska očekivanja.

Vratili smo se super zadovoljni s Pojedinačnog i ekipnog prvenstva Hrvatske u kratkom trailu koje je u nedjelju, 28. travnja održano u sklopu 5. brdskog maratona Ivanec – Novi Marof na stazi od 42 km s +2.000m elevacije. PH u kratkom trailu 2024. ispunio je klupska očekivanja.

Muška ekipa AK Rike u sastavu: Josip Meštrić, Marin Mandekić, Teo Zonta i Gino Gajski osvojila je treće mjesto u ekipnom poretku!

Posebno nas raduje činjenica da je Josip Meštrić državni prvak Hrvatske u kratkom trailu za 2024. godinu. Josip je još jednom pokazao da je fenomenalan trail trkač, a vrijeme koje je postigao na PH 3:34:29 potvrđuje da je i najbolji.

Bravo Josipe, vjerujemo u tebe, tvoj rad, ali i snagu da se nosiš i izađeš kao pobjednik i kad je jako, jako teško! Izdvojimo i da je Josip Meštrić prvoplasirani u svojoj starosnoj kategoriji, a Teo Zonta treći u M20 u sklopu 5. brdskog maratona Ivanec – Novi Marof.

PH u kratkom trailu 2024. - Meštrić prvak, Rika treća 3 (1)
AK Rika pred start utrke

Ženska ekipa AK Rike

Razlog našem zadovoljstvu leži i u činjenici da je AK Rika po prvi puta nastupila na PH sa ženskom ekipom koju su činile: Ana Mihalić, Nensi Bubičić, Maria Vlacich i Doroteja Vlah koja zbog problema sa stopalom ipak nije nastupila, ali je pružila podršku ekipi na stazi.

Ovo je povijesni iskorak našeg kluba. Vjerujemo u naše djevojke, njihovu srčanost i želju za sportskim nadmetanjem. Postolja neće izostati.

PH u kratkom trailu 2024. - Meštrić prvak, Rika treća 2
Maria Vlacich, Ana Mihalić i Nensi Bubičić

PH u kratkom trailu 2024. – Pripreme za dugi trail

Ovi rezultati su za naš klub fenomenalni. 5. brdski maraton Ivanec – Novi Marof okupio je najbolje hrvatske trail trkače i trkačice na zahtjevnoj stazi i nije se lako bilo nadmetati. Čestitamo svim klubovima na postignutim rezultatima: AK Sljeme, AK Varaždin, AK Maksimir, AK Zabok, SRK Running Fox… Hrvatska trail zajednica ide velikim koracima naprijed i čast nam je što smo njezin dio!

Zahvaljujemo se domaćinu AK Varaždin na prijemu i organizaciji utrke. Veliku zahvalu upućujemo i svim volonterima na stazi koji su bili maksimalno na usluzi svim sudionicima utrke. Hvala Hrvatskom atletskom savezu, njihovim delegatima i sucima! Također, zahvaljujemo se našem Štrleku na vrhunskoj masaži.

Nema pauze, AK Rika već je počela s pripremama svojih muških i ženskih ekipa za Prvenstvo Hrvatske u dugom trailu od 80 kilometara koje se održava 14. rujna.

Uskoro više informacija.

PH u kratkom trailu 2024. - Meštrić prvak, Rika treća 4 (1)
Start utrke u Ivanecu

Prijavi se za newsletter