Recenzije: Evadict karbonski štapovi

Recenzije Evadict karbonski štapovi 01 (1)
Naš trener Luka Končurat napravio je recenziju za Evadict karbonske štapove. Prema njegovom mišljenju, radi se o vrlo dobrom proizvodu.

Štapovi su već dulje vrijeme neophodan alat odnosno pomagalo u trail trčanju i zapravo neizostavan dio opreme za treninge i za natjecanja, a osobito u dugoprugaškim disciplinama. Sačuvati energiju i sačuvati mišiće je veoma bitno, a štapovi nam itekako u tome pomažu. 

Danas predstavljamo recenziju Evadict sklopivih karbonskih štapova za trail trčanje koje proizvodi Decathlon.  Recenzije ćemo raditi na temelju pet elemenata; za svaki element dajemo ocjenu u rangu 1-10 te u konačnici i sveukupnu ocjenu. Navedeni elementi uključuju:  

 1. FUNKCIONALNOST
 2. TRAJANJE
 3. IZGLED
 4. CIJENA
 5. OSTALO
 1. FUNKCIONALNOST

Štapovi su prilikom korištenja veoma čvrsti te se iznimno lako sklapaju i rasklapaju, a ovo je jako bitno za većinu trail trkača. Gdje god da su bili fiksirani (hidracijski prsluk sa prednje strane; hidracijski prsluk sa stražnje strane; hidracijski pojas; uložak koji prikačimo na stražnji dio ruksaka) bili su neprimjetni i nisu uzrokovali nikakvo trenje tijekom trčanja. 

Velika tj. najveća prednost EVADICT karbonskih štapova je njihova težina. Svega 141 gram u veličini 110 cm (po komadu) nimalo ne opterećuje ruke ni u kojem trenutku; na dodir štapovi su ugodni i kompaktni te samim time korisniku pružaju i ugodan osjećaj. Ručke su veoma ugodne (materijal je 100% napravljen od EVA pjene). Traka za zapešće je također prihvatljiva, a primjetio sam da materijal ne grebe dlanove ni u kojem trenutku te da se vlaga i kiša ne zadržavaju na njoj. To nam je veoma bitno tijekom vlažnog i kišnog razdoblja. 

OCJENA => 9/10 

Recenzije Evadict karbonski štapovi 03 (1)
Evadict karbonski štapovi
 1. TRAJANJE

Kada pričamo o duljini trajanja, naravno da mislimo na izdržljivost, stabilnost, sigurnost i pouzdanost tijekom određenog vremenskog razdoblja. Ipak, o ovom je elementu malo teže govoriti jer se štapovi za trail trčanje ne koriste na svakom treningu. Neovisno o tome, u dosta kratkom vremenskom razdoblju uspio sam ih dugo koristiti i trošiti na različitom terenu. Tijekom višemjesečnog razdoblja korištenja zapinjali su mi i među kamenjima (vrlo čest slučaj općenito) te nisam zaključio da je njihova kvaliteta i/ili stabilnost narušena. 

Predviđam da će ovi karbonski štapovi itekako dugo trajati…

OCJENA => 8/10 

 1. IZGLED (ESTETSKI IZGLED)

Dizajn ovih štapova je predivan te je na mene ostavio odličan dojam. Ideja dizajnera i brandova svakako je da se putem ove komponente privuče korisnika, a smatram da je Decathlon itekako pogodio. Štapovi su matirani i na dodir glatki. Kamera ili fotografija ne mogu dočarati stvarnu sliku tj. estetski dizajn. Prema tome, predlažem da ih uzmete u ruke uživo i procijenite sami. Kod mene je ocjena čista desetka.  

OCJENA => 10/10

 1. CIJENA

Cijena za ove nove štapove je 104 €UR kn, a to je u rangu i ostalih brandova sa štapovima sličnih karakteristika. Neovisno o tome, Decathlon nudi ipak i malo više. Naime, ako vam se slomi jedan štap, ne morate kupovati novi par, već možete kupiti doslovno još samo jedan štap. Odlična (user friendly) ideja! 

Dakle, cijena je pristupačna te  se u odnosu na konkurenciju vrti u donjem cjenovnom rangu kod štapova sličnih karakteristika. 

OCJENA => 8/10

Ako vam se slomi štap, možete kupiti samo jedan
 1. OSTALO 

Što se tiče nekih ostalih detalja, štapovi dolaze u lijepo dizajniranom ulošku koji je također praktičan. Karbonski materijal je preporučljivo očistiti nakon uporabe (najviše zbog korozije), a ovaj uložak omogućava korisniku zapravo i dodatni motiv za takvo nešto. 

Osim toga, ovdje ćemo napomenuti i jednu negativnu komponentu, a to je nemogućnost ručnog podešavanja. EVADICT sklopivi karbonski štapovi dolaze u fiksnim dimenzijama te nisu podesivi, što nije baš najbolja opcija. Osim toga, razlika između veličina je čak 10 cm. Ukratko, ako niste sigurni koja vam veličina štapova odgovara, a želite baš ove – morate riskirati. Osobno kupovinu karbonskih štapova za trail trčanje smatram kao investiciju u sport, a gađanje nikako ne dolazi u obzir. Preporučam da najprije definirate koja vam veličina štapova odgovara za korištenje te da se onda odlučite za konkretnu dimenziju.

OCJENA => 5/10

ZAKLJUČNO

Vrlo dobar proizvod. Dosta čvrsti štapovi (ne savijaju se) sa predivnim dizajnom. Cijena je u donjem rangu sličnih proizvoda, a zamjenska kupovina samo jednog štapa itekako donosi prevagu kod eventualne neodlučnosti (kupiti ih ili ipak ne). 

SVEUKUPNA OCJENA => 8/10

POZITIVNO: 

 • Težina
 • Brzo i praktično sklapanje i rasklapanje
 • Ne savijaju se (čvrsti su)
 • Dizajn
 • Naknadna kupovina samo jednog štapa

NEGATIVNO: 

 • Nemogućnost proizvoljnog podešavanja veličine; uz navedeno, razlika u dimenzijama od 10 cm je prevelika.

Evadict karbonski štapovi – Video recenzija

Prijavi se za newsletter