Rika Vertikal

Medveja (0 m) – Vojak (1.396 m)
Kvalifikacijska utrka za ulazak u Skyrunning reprezentaciju Hrvatske. Rika Vertikal otvorena je i za sve zaljubljenike u trčanje. Pridruži nam se i testiraj svoje granice na Učki.

Rika Vertikal 2024. - Raspis

subota, 18. svibnja

Okušaj se na ovom adrenalinskom usponu koji kombinira izazovnu stazu s ljepotama Učke.

u 10 sati

Pridruži nam se na startu u kampu Medveja, tik uz istoimenu plažu, što pruža dodatnu draž utrci.

8,1 kilometara

Doživi brojne panoramske ljepote, neka tvoj trud nagrade pogledi na Kvarner, otoke i cijelu Istru.

+1415 metara

Osvoji Vojak, najviši vrh istarskog poluotoka, i osjeti snagu Učke pod svojim nogama.

12 ITRA planinskih bodova

ITRA je utrci Rika Vertikal dodijelila 12 planinskih bodova. Bodovi označavaju vrlo zahtjevnu planinsku stazu, odnosno utrku koja bi mogla biti izazovna i za iskusne trkače. Rika Vertikal uvrštena je u nacionalnu trail ligu ITRA-e.

Start je na početku Kampa Medveja i prvih 800 metara trčiš ravnim asfaltom. Stižeš na makadam koji te nakon nekoliko desetak metara priključuje na planinarsku stazu koja povezuje Medveju i Vojak.

Najzahtjevniji dio staze je težak, učkarski uspon – Grdi breg. To je ujedno i poznati segment Puzalica, što dovoljni govori o tome da te na 6. km utrke čeka test tvojih krajnjih granica.

Time limit je 3 i pol sata, što je dovoljno vremena da uživaš u prirodi i stigneš do cilja na Vojaku.

Apeliramo na sve sudionike da nose mobilni telefon, astro foliju i osnovnu prvu pomoć. Vodi računa o tome da se vrijeme na Sedlu i Vojaku može naglo promijeniti.

AK Rika organizirat će prijevoz vaše odjeće/obuće sa startne lokacije u Kampu Medveja do cilja na vrhu Vojak. Dodatne pojedinosti o ovoj opciji, svi sudionici dobit će na vrijeme.

Na stazi okrepe te čekaju u Lovranskoj Dragi i u cilju, na Vojaku. Uzmi vodu sa sobom!

Osim u ukupnom poretku u muškoj i ženskoj konkurenciji, dodijelit ćemo prigodne nagrade po starosnim kategorijama (MS, M35 i M50 / WS, W35 i W50). Najbrže čekaju i pokloni našeg sponzora.

Preuzimanje startnih brojeva, tj. startnih paketa je od 7.30 h do 9,30 h, na dan utrke u Kampu Medveja. Brojevi sadrže čip za elektroničko mjerenje vremena.

Povratak u Medveju

Sudionici Rika Vertikala sami organiziraju povratak s Vojaka u Medveju. S obzirom na različite opcije, odaberi onu koja ti najviše odgovara.

Sugeriramo ti povratak mrežom planinarskih staza koje prolaze kroz prekrasne krajolike Učke. Ova opcija pruža ti produženi doživljaj prirode.

Alternativno dogovori prijevoz automobilom. Ova opcija je praktična i pogodna za one koji žele brže stići do Medveje. Međutim, imaj na umu da si izgubio prilika za dodatnim uživanjem u svakom koraku na Učki.

Miran Cvet - Rika Vertikal

Nadmaši Mirana Cveta

U sjećanju je još nastup slovenskog natjecatelja Mirana Cveta iz 2015. godine na ondašnjem izdanju Učka Verticala. Miranu je te godine trebalo 58 minuta za uspon od Medveje do Vojaka.

Sada je tvoja prilika da se prijaviš za Rika Vertikal i pokušaš nadmašiti ovaj impresivan rezultat. Ili mu se barem približiti… Testiraj svoje granice na jednoj od najzahtjevnijih planinskih utrka.

Na Vojaku te čeka ne samo prekrasan pogled, već i osjećaj velike pobjede.

Organizator:

Sponzor:

2024. Skyrunning World Championships

Soria, Španjolska – 6. do 8. rujna
Svjetsko skyrunning prvenstvo obuhvaća ove discipline: Vertical, Sky i Skyultra.

Rika Vertikal 2024.

Cijena startnog paketa

Za članove AK Rike
Prijave su otvorene do 10. svibnja

20 €

Do 10. svibnja
Nakon tog datuma ne možeš se prijaviti za utrku.

25 €

Prijavi se za Rika Vertikal 2024.

Startninu uplati na IBAN HR2024840081107456555.
Prije nego uplatiš startninu, prijavi se na utrku.