Rika Vertikal info pred utrku

Poštovani natjecatelji utrke Rika Vertikal hvala vam na sudjelovanju. Želimo vam lijep dan na Učki, uživajte i budite – najbolji.

A kako bismo svi uživali u utrci, ljubazno vas molimo da pročitate ove informacije:

Parking

Svi natjecatelji utrke Rika Vertikal ostvaruju pravo besplatnog parkinga u kampu Medveja. Na recepciji će vas dočekati naši volonteri i usmjeriti na vaše parkirno mjesto.

Raspored

Preuzimanje startnih brojeva, start, ceremonija proglašenja pobjednika i dodjela nagrada, odvija se u subotu u kampu Medveja prema ovom rasporedu:

➝ 7:30-9:30 – preuzimanje startnih brojeva
➝ do 9:30 – predaja paketa sa stvarima koje dočekuju trkače na cilju
➝ 10:00 – start utrke
➝ 12:00-15:00 – zakuska, pivo, kupanje…
➝ 15:00 – proglašenje pobjednika, podjela nagrada u apsolutnom poretku i u kategorijama, izvlačenje tombole.

Svi sudionici utrke automatski su uključeni u tombolu s vrijednim nagradama. Niti jednu od gore navedenih nagrada ne šaljemo naknadno, već ih isključivo možete preuzeti/dobiti u sklopu programa proglašenja pobjednika u kampu Medveja.

Transport opreme

AK Rika do cilja na Vojaku prevest će vašu opremu, ako imate potrebu za ovom opcijom. Opremu koju želite imati na cilju stavite u vrećicu u sklopu startnog paketa i predajte volonterima koji se nalaze na istom onom mjestu gdje ste preuzeli startni paket. Spakiranu opremu dužni ste predati volonterima najkasnije do 9.30 h. Opremu u cilju, na Vojaku, dobit ćete od naših volontera. Presvučenu robu stavite u istu vrećicu i predajte volonetrima. Čekat će vas u Medveji.

Eemergency number

Nazovite nas na +385 97 62 37 181

Oznake na stazi

Staza od Medveje do Vojaka uobičajeno je označena: crveno-bijele trake i strelice. Na važnim križanjima dočekat će vas i usmjeriti naši volonteri.

Okrepne stanice

Velika okrepa je u Lovranskoj Dragi, odnosno na 2.5 kilometra od starta. Pomoćna okrepa bit će i u Dolu, što je na oko 6. kilometru od starta. Velika okrepa je i u cilju, na Vojaku.

Support trkačima

Do cilja na Vojaku moguće je doći automobilom. Postoji i manji parking. Ipak toplo sugeriramo da vas, ako ste dogovorili prijevoz automobilom od cilja do kampa Medveja, prijevoz dočeka na Poklonu. Cesta od restorana Dopolavoro do Vojaka koristiti se na osobnu odgovornost.

Obavezna oprema

Nismo propisali obaveznu opremu, ali preporučujemo mobitel, astro foliju i barem pola litre tekućine.

Ponašanje na stazi

U ovo doba godine Učka je rado posjećena planinarska destinacija. Vodite računa o tome da bi mogao biti veći broj planinara i izletnika. Na stazi ima, ali i mora biti mjesta za svih.

Mjerenje vremena, rezultati

Mjerne točke su na 6. kilometru i u cilju, na Vojaku. Postoji mogućnost da mjernu točku s 6. km izmjestimo na drugu lokaciju, što će ovisiti o GSM signalu. Svoje rezultate pratite na ovoj poveznici.

Ručak i spavanje u kampu Medveja

U sklopu kampa Medveja nalazi se restoran. Sudinici naše utrke ostvaruju 5 posto popusta. Također, u kampu Medveja moguće je rezervirati smještaj.

Skyrunning Croatia

S obzirom na to da smo otvorili prijave za utrku prije objave propozicija ulaska u Skyrunning Croatia reprezentaciju, apeliramo na sve hrvatske trkačice i trkače da nam putem emaila info@rika.hr povratno jave trče li kvalifikacije za reprezentaciju. Ovo se odnosi na one koji uz svoje ime na listi sudionika nemaju DA trče za Skyrunning, a to žele.

Hvala vam na čitanju i vidimo se u Medveji.