Škola trail trčanja pomaže i kastavskim školarcima

Škola trail trčanja pomaže i kastavskim školarcima 001 SRK Rika (1)
SRK Rika za iduću godinu planira poseban projekt koji će uključivati najmlađe naraštaje. Veselimo se promociji outdoor aktivnosti na originalan način.

SRK Rika pokrenula je projekt Škola trail trčanja u suradnji s Gradom Kastvom gdje aktivno radimo na promociji kvalitete života te neprestano naglašavamo prednosti aktivnog boravka u prirodi.

Projekt je krenuo s namjerom da stimuliramo i najmlađe naraštaje jer smo svjesni važnosti razvijanja kvalitetnih motoričkih sposobnosti od najranijih dana.

Škola trail trčanja pomaže i kastavskim školarcima SRK Rika (1)
Ukazujemo na važnosti razvijanja kvalitetnih motoričkih sposobnosti od najranijih dana

Tijekom proteklog ciklusa programa u više navrata smo komunicirali s Osnovnom školom “Milan Brozović” Kastav te u suradnji s profesoricom TZK Milenom Obradović Konjevoda približili ovaj sport mlađim generacijama Osnovne škole Kastav.

Šestim i sedmim razredima prezentirali smo osnovnu opremu za trail trčanje te ukazali na važnost kondicijske pripreme sportaša općenito. Mnogi su osnovnoškolci pokazali prirodni talent za terensko trčanje te smo uvjereni da u daljnjoj suradnji s gradom Kastvom možemo potaknuti i najmlađe na ovu vrstu aktivnosti.

Naši su treninzi dinamični, kreativni i sveobuhvatni te imamo viziju stvaranja novih vrijednosti.

Kroz naše aktivnost dovest ćemo osnovnoškolce u dobru formu

Škola trail trčanja naišla je na pohvale i profesorice Milene Obradović Konjevoda koja naglašava:

“Uključivanje djece u redovito vježbanje itekako utječe na njihovu dinamiku rasta i razvoja, razvijanju socijalnih vještina te tako razvijaju samopouzdanje i osjećaj pripadanja. Vrlo rado ćemo uključivati školarce kako bi što većim izborom novih aktivnosti odabrali onu koja im najviše odgovara ili nadopunili postojeću”.

Za iduću godinu planiramo jedan poseban projekt koji će uključivati najmlađe naraštaje. Kroz igru pomoći ćemo ne samo manje aktivnim školarcima, već i onima koji redovito treniraju druge sportove.

Kroz ovu aktivnost dovest ćemo osnovnoškolce u dobru formu te održavati kontinuitet uz jedinstven pristup. Naglašavat ćemo ne samo važnost bavljenja sportom, već i potrebu aktivnog oporavka te pravilne prehrane koji su ključni za kvalitetan život općenito.

Veselimo se promociji outdoor aktivnosti na osebujan tj. jedinstven i originalan način.

Škola trail trčanja pomaže i kastavskim školarcima SRK Rika
Mladima naglašavamo važnost bavljenja sportom

Prijavi se za newsletter