ŠKOLA TRAILA

Upiši edukaciju Škola traila i uz licenciranog trenera i nutricionistu Luku Končurata uđi u svijet planinskog trčanja. Dobit ćeš poduku o trčanju, prehrani i opremi. Kad završiš školu s uživanjem ćeš trčati u prirodi i po teškim terenima. Brdske dionice savladat ćeš s lakoćom.

Primamo predprijave

PLAN TRENIRANJA

0
Treninga tjedno
0
Tjedana treniranja

Što ćeš naučiti u Školi traila?

Tehniku trail trčanja

Pravilna tehnika trčanja na neravnim i jako strmim terenima najbolja je prevencija sportskih ozljeda.

Ponašanje u prirodi

Trail je specifičan i zbog dugog boravka na otvorenom i izloženosti različitim vremenskim pojavama.

Osnove prehrane sportaša

Kao i svakom sportu, tako i u trailu, pravilna prehrana predstavlja važan preduvjet za trčanje u prirodi.

Pravilan izbor trail opreme

U školi smo koncentrirani na značaj opreme koju trkači koriste koja je ključna u neželjenim okolnostima.

Škola traila 001

ŠKOLA TRAILA

Spoj teorije i prakse na terenu

Trail škola spaja teoretski dio programa s praktičnim skoro kompletno na terenu (u prirodi), uz vrlo jasno demonstriranje specifičnih pokreta. Ideja je da maksimum raspoloživog vremena usmjerimo na kondicijsku, tehničku i taktičku pripremljenost polaznika jer ćemo na taj način najkonkretnije definirati motoričke, funkcionalne i kognitivne sposobnosti.

NAŠ CILJ

Promocija zdravih navika

Škola traila promovira zdrave životne navike: bavljenje sportom, boravak u prirodi, kvalitetna prehrana. Osim toga, škola promovira Kastav, napose Kastavsku šumu. Promovira također druge predjele Primorsko-goranske županije koji su pogodni za aktivan boravak u prirodi: Učku, Ćićariju, Gorski kotar, kvarnerske otoke.
Škola traila - SRK Rika
Škola traila - SRK Rika 3

ZALJUBLJENIK U TRAIL

Luka - trener i natjecatelj

Voditelj škole je Luka Končurat, sportski nutricionist koji izravno komunicira sa rekreativcima sportašima te, osim sporta ove vrste, redovito kreira individualnu kondicijsku pripremu za natjecanja drugih sportova. Aktivno sudjeluje na natjecanjima triatlona i trail trčanja.

Otkrij ljepote kraja u kojem živiš

Treniraj u Kastavkoj šumi

Škola traila većinu svojih treninga održava u Kastavkoj šumi. Nekoliko treninga imat ćeš i na Učki. Trčanje u šumi je zahvalno. Zimi drveće štite od oborina i jakog vjetra, ljeti nam omogućava svježinu i štit od sunca. No, za trail trčanje je dobro poznato da nema ograničenja i da vremenski uvjeti nisu izlika!

PRIJAVI SE ZA ŠKOLU TRAILA