ŠKOLA TRAILA

Upiši edukaciju Škola traila i uz licenciranog trenera i nutricionistu Luku Končurata uđi u svijet traila. Dobit ćeš poduku o trčanju, prehrani i opremi. Kad završiš školu s uživanjem ćeš trčati u prirodi.
Plan treniranja

Jesi li spreman za izazov?

0
Treninga tjedno
0
Tjedana treniranja
ŠKOLA TRAILA 2022. – OD 21. OŽUJKA DO 10. SRPNJA

Izađi iz komforne zone

Izađi iz komforne zone i upiši Školu traila u terminu od 21. ožujka do 10. srpnja. U 16 tjedana trener Luka podučit će te važnim elementima trčanja u prirodi. Bit ćeš spreman okušati se u izazovnim trail utrkama.
ŠKOLA TRAILA

Spoj teorije i prakse na terenu

Trail škola spaja teoretski dio programa s praktičnim skoro kompletno na terenu (u prirodi), uz vrlo jasno demonstriranje specifičnih pokreta. Ideja je da maksimum raspoloživog vremena usmjerimo na kondicijsku, tehničku i taktičku pripremljenost polaznika jer ćemo na taj način najkonkretnije definirati motoričke, funkcionalne i kognitivne sposobnosti.
NAŠ CILJ

Promocija zdravih navika

Škola traila promovira zdrave životne navike: bavljenje sportom, boravak u prirodi, kvalitetna prehrana. Osim toga, škola promovira Kastav, napose Kastavsku šumu. Promovira također druge predjele Primorsko-goranske županije koji su pogodni za aktivan boravak u prirodi: Učku, Ćićariju, Gorski kotar, kvarnerske otoke.

Što ćeš naučiti u Školi traila?

Tehniku trail trčanja

Pravilna tehnika trčanja na neravnim i jako strmim terenima najbolja je prevencija sportskih ozljeda.

Ponašanje u vremenskim okolnostima

Trail je specifičan i zbog dugog boravka na otvorenom i izloženosti različitim vremenskim pojavama.

Osnove prehrane sportaša

Kao i svakom sportu, tako i u trailu, pravilna prehrana predstavlja važan preduvjet za trčanje u prirodi.

Trail je specifičan sport i u školi smo koncentrirani na značaj opreme koju trkači koriste. Oprema može biti ključna u potencijalno neželjenim okolnostima. To se prvenstveno odnosi na:

Otkrij ljepote kraja u kojem živiš

Treniraj u Kastavskoj šumi

Škola traila većinu svojih treninga održava u Kastavkoj šumi. Nekoliko treninga imat ćeš i na Učki. Trčanje u šumi je zahvalno. Zimi drveće štite od oborina i jakog vjetra, ljeti nam omogućava svježinu i štit od sunca. No, za trail trčanje je dobro poznato da nema ograničenja i da vremenski uvjeti nisu izlika!

ZALJUBLJENIK U TRAIL

Luka - trener i natjecatelj

Voditelj škole je Luka Končurat, sportski nutricionist koji izravno komunicira sa rekreativcima sportašima te, osim sporta ove vrste, redovito kreira individualnu kondicijsku pripremu za natjecanja drugih sportova. Aktivno sudjeluje na natjecanjima triatlona i trail trčanja.
Trail škola - Luka Končurat

Postani dio SRK Rike

Škola traila i članstvo u klubu u istoj cijeni

Pohađanjem naše Škole traila postaješ formalni član SRK Rike za 2022. Tvoje obveze u radu kluba su nikakve. Možeš se naravno i aktivno uključiti u naše aktivnosti.

1.400 kn

Cijena za jednokratno plaćanje škole

1.600 kn

Cijena za obročno plaćanje škole