ŠKOLA TRAILA

Upiši edukaciju Škola traila i uz licenciranog trenera i nutricionistu Luku Končurata uđi u svijet planinskog trčanja. Dobit ćeš poduku o trčanju, prehrani i opremi. Kad završiš školu s uživanjem ćeš trčati u prirodi i po teškim terenima. Brdske dionice savladat ćeš s lakoćom.
Škola traila 2024.

Plan treniranja

Organizator:

Suorganizator:

Škola traila 2024 - AK Rika 2

ŠKOLA TRAILA

Spoj teorije i prakse na terenu

U Školi traila vjerujemo u praktičan pristup učenju koji se odvija u potpunosti na terenu, u prirodi koja nas okružuje. Boravak u prirodi ujedno je ambijent u kojem treniramo, koji nas inspirira i potiče naš cjeloviti napredak.

Naša misija nije samo podučiti polaznike teoriji trail trčanja, već oblikovati njihove motoričke, funkcionalne i kognitivne sposobnosti. Naš pristup sveobuhvatna je priprema koja se usredotočuje na tri ključne komponente:

➜ kondiciju,
➜ tehniku i
➜ taktiku.

Svaki aspekt programa pažljivo je osmišljen kako bi osigurao da polaznici maksimalno iskoriste svoje potencijale i poboljšaju svoje performanse na stazi.

Pozivamo vas da nam se pridružite u Školi traila. Dobit ćete podršku i vodstvo na putu ka postizanju vaših sportskih ciljeva, bilo da se radi o trail utrci, poboljšanju kondicije ili istraživanju ljepota lokalnih krajolika.

NAŠ CILJ

Promocija zdravih navika

U Školi traila, vjerujemo u važnost zdravih životnih navika koje obuhvaćaju sve aspekte vašeg života – od tjelesne aktivnosti do kvalitetne prehrane i povezanosti s prirodom. Naš cilj je ne samo naučiti vas tehnikama trčanja po zahtjevnim terenima, već i potaknuti vas da usvojite zdrave životne navike.

Bavljenje sportom nije samo tjelesna aktivnost, već i način života. U Školi traila potičemo naše polaznike da uživaju u aktivnom načinu života kroz redovito vježbanje na otvorenom, trčanje u prirodi i istraživanje prekrasnih predjela koje nam nudi Primorsko-goranska županija.

Kao dio naše misije, promoviramo povezanost s prirodom. Kastavska šuma, s njenim netaknutim šumskim stazama i predivnim pejzažima, predstavlja srce naše aktivnosti. Ovdje, uživamo u trčanju kroz guste šume i otkrivanju skrivenih kutaka ovog prekrasnog područja.

Škola traila je mjesto gdje počinje vaša avantura u svijetu aktivnog života i istraživanja prirode. Pridružite nam se kako bismo zajedno istražili ljepote Primorsko-goranske županije i uživali u aktivnom životu punom energije i zadovoljstva.

Škola traila 2024 - AK Rika 3 (1)
Škola traila 2024 - AK Rika

ZALJUBLJENIK U TRAIL

Luka - trener i natjecatelj

Školu traila vodi Luka Končurat, član AK Rike s bogatim iskustvom u području sportske prehrane i kondicijske pripreme.

Aktivno je uključen u natjecanja triatlona i ultra trail trčanja. Luka Končurat nije samo voditelj naše Škole traila, već je i sportski nutricionist s dubokim razumijevanjem veze između prehrane, performansi i oporavka. U Školu traila unosi svoju strast prema sportu i posvećenost zdravom načinu života.

Osim što dijeli svoje znanje s rekreativcima i sportašima, Luka redovito kreira individualizirane planove kondicijske pripreme za trail natjecanja. Neovisno o vašem sportskom pozadinom ili ciljevima, Luka Končurat stoji vam na raspolaganju kao partner u postizanju sportskih ciljeva.

Bilo da je to optimizacija prehrane, poboljšanje kondicije ili priprema za natjecanje, Luka je tu da vas podrži i vodi vas prema uspjehu.

ŠTO ĆEŠ NAUČITI U ŠKOLI TRAILA?

Tehniku trail trčanja

Pravilna tehnika trčanja na neravnim i strmim terenima najbolja je prevencija sportskih ozljeda.

Ponašanje u prirodi

Trail je specifičan i zbog dugog boravka na otvorenom i izloženosti različitim vremenskim pojavama.

Prehranu sportaša

Kao i svakom sportu, tako i u trailu, pravilna prehrana predstavlja važan preduvjet za trčanje u prirodi.

Izbor trail opreme

U školi smo koncentrirani na značaj opreme koju trkači koriste koja je ključna u neželjenim okolnostima.

Otkrij ljepote kraja u kojem živiš

Treniraj u Kastavkoj šumi

Škola traila većinu svojih treninga održava u Kastavkoj šumi. Nekoliko treninga imat ćeš i na Učki. Trčanje u šumi je zahvalno. Zimi drveće štite od oborina i jakog vjetra, ljeti nam omogućava svježinu i štit od sunca. No, za trail trčanje je dobro poznato da nema ograničenja i da vremenski uvjeti nisu izlika!

PRIJAVI SE ZA ŠKOLU TRAILA