Tenisice Evadict MT Cushion – Recenzija

Tenisice Evadict MT Cushion - Recenzija - AK Rika
Jedna vrlo udobna tenisica za trčanje po toplijim i hladnijim uvjetima. Cjenovni rang je prihvatljiv. Dizajn i više nego pristojan. Sveukupno vrlo dobro!

Kada je oprema u pitanju, tenisice su broj jedan za svakog trkača. Na treningu ili utrci možemo pretrpjeti usku ili preširoku majicu, malu neugodnost kod hlačica ili pak neki napitak na okrepi. Međutim, tenisice su zaista ključna komponenta i kod njih ne smije biti greške. Danas donosimo recenziju za tenisice Evadict MT Cushion.

Funkcionalnost

Osjećaj i ugodnost – Tenisice su jako udobne; moje je stopalo odlično sjelo. Stražnji dio stopala ne grebe u rub koji je kod nekih tenisica za trčanje (općenito) dosta oštar. Također, stopalo ne pleše i pri doskoku je vrlo stabilno. Iako neki vežu tenisicu do najgornje rupe, ja to ne radim i nisam imao problema.

Jezik tenisice je sasvim kompaktan….nemam osjećaj da je prevelik u smislu da zauzima puno prostora i nije premalen da osjetim vezice. Iako možda marginalna stvar, kvaliteta i veličina jezika trkača definitivno mogu odbiti od nekog konkretnog modela tenisice.

Što se tiče materijala, MT je kratica za mountain, a cushion bi u prijevodu značio nekakav ‘jastuk’. Po ovome zaključujem da je Decathlon ciljao na što udobniji osjećaj na nekakvom varijabilnom terenu…kako planinarskom terenu s kamenjem, tako u pravilu i kod blažih verzija terena tipa široke kros staze i manje tehnički tereni. Ipak, na donji dio tenisice tj. na đon sam dosta osjetljiv.

Svaki manji na koji sam zagazio (čak i u prvim kilometrima odnosno kada je đon tenisice nov i neistrošen) itekako sam osjetio….međutim ne onaj simbolički osjećaj gdje znaš da si na nešto stao, već je to onaj neugodni osjećaj kao da te netko probio ispod s nekim šiljkom. Iako preferiram malo rigidnije đonove, mislim da je ovaj donji dio tenisice ipak malo preosjetljiv za mene i da bi mogao biti malo čvršći. To će dakako ovisiti i o samom tipu materijala i pjene koja se koristi. Za mene osobno taj donji dio za trail staze nikako nije sjeo.

Tenisice Evadict MT Cushion - Recenzija - AK Rika

Ušice tj. kramponi vrlo dobro prianjaju uz teren općenito. Čak i na blago klizavim terenima na cesti (u slučajevima kada se mora blago prijeći iz jednog traila na drugi) osjećaj nesigurnosti uopće ne postoji. Glede višesatnog trčanja, tenisica je vrlo ugodna.

OCJENA 7/10

Trajanje

Teško je generalizirati kada pričamo o kilometraži u trailu jer itekako valja ubrojati i varijabilnost terena. Ja sam ove tenisice koristio i trošio po različitim terenima….od čiste kros staze preko brdovitih planinarskih single track staza gdje se đonovi dosta grebu. Zaključak je da nakon okvirno 650 km ove tenisice obavezno mijenjam i nabavljam nove.

OCJENA 7.5/10

Estetski izgled

Crveno-crni dizajn u odnosu na žuto-crni je nešto više diskretan odnosno nešto manje upečatljiv. Meni osobno ne igra ulogu estetika tenisice. Ipak, moja je ocjena ovdje prolazna. Ništa spektakularno, ništa posebno negativno. Pristojan dizajn.

OCJENA 7.5/10

Tenisice Evadict MT Cushion - Recenzija - AK Rika

Cijena

Koliko je neka tenisica jeftina ili skupa ovisit će ne samo o njenoj kvaliteti, već i ostalim elementima –razdoblju u godini, logističkoj komponenti, stanju na skladištu nekog dućana ili možda nekoj promotivnoj akciji općenito.

Prednost ovog branda je da nema preprodaje; dakle, tenisicu prodaje samo Decathlon i samim time možemo reći da kao korisnici nabavljamo proizvod iz prve ruke.

Zaključujem da je cijena prihvatljiva. Može li biti skuplja? Pa recimo da može… Jeftinija? Može, a Decathlon s vremena na vrijeme ovo i radi. Pa tako spuste cijenu za čak 30%, što je stvarno povoljno pa ih možemo pronaći i za simboličkih 49 €.

OCJENA 8.5/10

Ostalo

Ove tenisice imaju jednu super stvar tj. jedan zgodan i funkcionalan detalj – džepić za vezice na jeziku tenisice. Možda se čini čudno i nepotrebno nekima, ali da li ste ikada imali vezice koje su jednostavno predugačke i nemate kamo s njima? Kada se tenisice zavežu njihove se vezice jednostavno spreme u svoj džepić i ne smetaju pri trčanju. Dakle jako funkcionalna stvar i osobno smatram da proizvođači tenisica za trčanje mogu iz takvog primjera učiti. Osim ovoga, nemam nekih većih primjedbi ili pak nekih posebnih dodataka.

OCJENA 8/10

Tenisice Evadict MT Cushion – Zaključak

Dakle, jedna vrlo ugodna, tj. udobna tenisica za trčanje po toplijim i hladnijim uvjetima. Cjenovni rang prihvatljiv. Dizajn i više nego pristojan. Sveukupno vrlo dobro!

SVEUKUPNA OCJENA 7.5/10

Pročitajte i našu recenziju za ruksak za trčanje Evadict.

Prijavi se za newsletter